Av

Uppdaterad: November 24, 2022

Hvordan håndtere dårlige koblinger med Disavow?

Hvorfor trenger du å håndtere dårlige linker til et nettsted? Christian Rudolf diskuterer dette i videoen under. Han dekker også fire verktøy som kan identifisere dårlige linker og forklarer hvordan du bruker dem for å bedre beskytte nettstedet ditt. Transkripsjon av video:

Dårlige forbindelser uvanlig i Sverige

Heldigvis er ikke de dårlige koblingene dine så vanlige i Sverige. Jeg vil si at dårlige forbindelser først og fremst er i gambling- og finanssegmentene. Andre segmenter i Sverige er ganske forskånet for dårlige lenker, heldigvis. Men det skjer fra tid til annen og det er viktig å vite hvordan man skal håndtere dette. Å legge til dårlige linker til et nettsted kalles negativ SEO .

Disavow klassifiserer dårlige lenker

Google har et verktøy som heter Disavow. Verktøyet ble opprettet fordi Google på et tidspunkt drastisk endret måten de verdsatte linker. De gjorde lenker ikke lenger bare positive, men noen lenker ble negative. Selvfølgelig tok det ikke lang tid før folk som meg oppdaget at du kunne peke dårlige lenker på nettsteder og de ville gå ned. Deretter opprettet Google avvisningsverktøyet. Desavow-verktøyet er ganske enkelt et verktøy der du kan klassifisere koblingene dine, bygge dem inn og deretter laste dem opp til Google. Det sender da signaler til Google om at «dette er ikke lenkene vi står for, de er ikke naturlige, de er dårlige. Kan du fortelle dem om nettstedet vårt?»

Dårlige lenker kan komme fra spamsider

Da blir oppfølgingsspørsmålet – hva er en dårlig lenke? Jeg vil fortelle deg at det er et godt spørsmål. Egentlig vet du ikke sikkert, men du kan gjette. Har du for eksempel lenker som kommer fra kommentarer i blogger, fra gjestebøker, fra sider som virker spammy med dårlig stavet innhold eller innhold som ser kopiert ut eller er kopiert når du sjekker det, og du har mange slike lenker. Ikke bare én, ikke ten, men hvis 10-20 % av lenkestrukturen din består av disse sjeldne lenkene, har du sannsynligvis et problem, og du må bruke Googles avvisningsverktøy.

Brannverktøy for å finne dårlige lenker

Hvor finner du de dårlige forbindelsene? Du kan bruke flere kilder. Vi bruker vanligvis fire kilder, hvorav én er Google Search Console. Her finner du noen linker, men dessverre ikke alle. Det er ikke 100% korrekt informasjon. Derfor må du også bruke ulike lenkeverktøy som Ahref eller Majestic. Sjekk nettstedet ditt i disse verktøyene og last det ned. Vi ser også vanligvis på henvisninger i Google Analytics. Noen av koblingene sender en rekke klikk og vises deretter i Google Analytics . Det er i disse fire verktøyene vi laster ned alle lenkene og ved hjelp av Excel filtrerer vi ut alle duplikatene. Da har du en masterfil med lenker som du kan fjerne. Det kan også være greit å manuelt gå gjennom lenkene og faktisk klikke på dem og se. Hva som er en god lenke, en naturlig lenke eller en rimelig lenke er ganske selvforklarende. Den kommer fra en ekte side, skrevet av et menneske, og i Sverige kan den også skrives på svensk. På denne måten kan du finne flere lenker som ser merkelige ut og legge dem til i excel-arket.

Hvordan strukturere avvisningsfilen?

Du har to valg, enten legger du til den spesifikke nettadressen der koblingen din er, eller så legger du til hele nettstedet. Vi i Topdog gjør det enkelt for oss og legger til hele siden. Vi kan gå glipp av en lenke fra denne dårlige siden til kunden, og derfor er det like greit å ta hele siden. Du har ingenting å tape på det. Det er uansett søppelet ditt, og Google vil ikke ha det i indeksen deres. Du kan se på bildet foran deg hvordan vi har strukturert vår avvisningsfil. Da jeg kjøpte topdogseono.wpengine.com hadde det vært innhold der før. Siden hadde blitt drevet av et amerikansk SEO-selskap som hadde programvare som genererte linker. Selvfølgelig brukte de sine egne metoder på sin egen side, takket være dem, men det er giftige lenker i 2020. Det som fungerte i 2007 fungerer ikke i dag. Det er derfor omtrent hundre nettsteder i avvisningsfilen vår, som du kan se. Du ser også hvilke typer nettsider som er tilgjengelige for deg. Det er en type lenkeliste som dette programmet har generert. Alle nettsteder er nå i denne filen og er derfor ikke lenger gyldige. Takk skal du ha!

Författare

Christian Rudolf

Ägare & Sökmotorkonsult på Topdog SEO

Med +10000 timmar av Sökmotoroptimering och Processutveckling kan jag hjälpa ditt företag att skaffa sig ett försprång i Google!