Av

Uppdaterad: November 24, 2022

Veiledning: Finn ekte SEO-opplæring 2024

Grunnleggende kunnskap om søkemotoroptimalisering er viktig for alle som jobber med digital markedsføring i år 2024. En god måte å lære SEO er å ta et SEO-kurs. I denne artikkelen lister vi opp 27 SEO-kurs som kan ta SEO-ferdighetene dine til et nytt nivå. Det er imidlertid viktig at du forstår at du ikke blir en SEO-spesialist bare ved å ta et av de listede SEO-kursene. En SEO-spesialist har en dyp forståelse av SEO og kunnskap om hvordan søkemotoroptimalisering bør gjennomføres for at prosjektet skal bli vellykket. Øvelsene nedenfor gir deg imidlertid et godt grunnlag å stå på, noe som resulterer i at du kan ta bedre beslutninger ved kjøp av ulike SEO-tjenester.

SEO for nybegynnere – grunnkurs og opplæring i søkemotoroptimalisering

Har du aldri jobbet med SEO før? Slapp av, vi har alle vært der. Som nybegynner i SEO-verdenen er det viktig å lære det grunnleggende. Ellers kan det være vanskelig å forstå hvordan alt henger sammen. Ønsker du raskt å få en oversikt over det grunnleggende innen SEO, anbefaler jeg at du tar et SEO-kurs for nybegynnere. Nybegynnerkursene er tilpasset deg som kanskje bare har hørt om SEO, men aldri jobbet med det i virkeligheten. De fleste grunnkursene er bestått

 • hva er din søkemotoroptimalisering
 • hvordan søkemotorer fungerer
 • hvorfor SEO er viktig
 • viktigheten av nøkkelord
 • optimalisering på siden
 • off-side optimalisering.

SEO-kurs 2020

SEO-strategi for markedsførere og markedssjefer – Tony Hammarlund og Ulrika Viberg

I Tony Hammarlunds og Ulrika Vibergs SEO-opplæring for markedsledere og markedsførere lærer du hvordan du jobber med søkemotoroptimalisering og hvordan du lager en SEO-strategi og plan for implementering. Det unike med dette kurset er at du i løpet av kurset lager din egen SEO-strategi , som du så kan sende inn og få tilbakemelding på. Dette digitale live-kurset er på svensk og holdes over Google Meet av fem grunner. Hver økt er to timer lang, inkludert spørsmål og svar. Pris: 9 900 kr eks mva.

SEO-trening for de som ønsker å utvikle seg innenfor SEO – The Web Days

Med Webbdagarnas heldagskurs kan du utvikle dine ferdigheter innen søkemotoroptimalisering ved å lære hvordan du lager en søkestrategi, velger riktige søkeord og optimaliserer innholdet ditt for Google. Du vil også lære om viktigheten av koblinger og hvordan du kan evaluere SEO-innsatsen din . Du kan velge å ta kurset eksternt eller på stedet i Stockholm. Uansett hvilket alternativ du velger, er kursinnholdet det samme. Den eneste forskjellen er at fjernundervisning er tilpasset et digitalt format. Kurset er på svensk. Pris: 6 950 SEK (avstand) og 7 950 SEK (på stedet i Stockholm).

Søkemotoroptimalisering SEO Basics – SNS Nordic

SNS Nordic sitt lærerledede nettkurs i søkemotoroptimalisering passer for deg som trenger en grunnleggende innføring i SEO. Etter fullført kurs vil du ha både praktisk og teoretisk kunnskap innen søkemotoroptimalisering. Du lærer blant annet hva som styrer hva i søkeresultatene, hvordan Google jobber og behandler nettsider og hvilke faktorer du bør ta hensyn til for optimal rangering i søkemotorer. Kurset er på svensk og varer en hel dag. Etter fullført kurs vil du motta et personlig sertifikat som viser at du har fullført opplæringen. Pris: 6900 kr eks mva.

Ekstern SEO-kurs – Kursportalen

Kursportalen er en Certified Google Partner og tilbyr blant annet et eksternt SEO-kurs for nybegynnere. Kurset er på svensk og retter seg hovedsakelig mot små og mellomstore bedrifter som ønsker å øke sin synlighet på nett, men også mot de som ønsker å lære mer om SEO. I løpet av opplæringen vil du lære om det meste knyttet til SEO, for eksempel on-page SEO, off-page SEO, ranking, lenker og Googles retningslinjer. Etter gjennomført kurs forventes det at du har forståelse for

 • hvordan søkemotorer fungerer
 • Hvordan lage et attraktivt nettsted for søkemotorer og brukere
 • hvordan lage relevant innhold
 • i hvilken rekkefølge de ulike SEO-aktivitetene kan gjøres.

Som kursdeltaker kan du starte kurset når du vil og kursmateriellet vil bli sendt direkte til deg. Kurset varer i åtte uker, men mange deltakere gjennomfører kurset på halve tiden. Pris: 5.999 kr.

Kurs i søkemotoroptimalisering (SEO) – Mediekurs

Mediakursers søkemotoroptimaliseringskurs lærer du hvordan du kan jobbe med bedriftens nettside og innhold for å rangere høyt i Google Søk. Målet med kurset er at du skal føle deg komfortabel med å starte SEO-arbeidet enten på egenhånd eller ved hjelp av ekstern ekspertise. Kurset kan leses på stedet, via livestream eller helt eksternt. I løpet av kurset vil du lære om for eksempel teknisk SEO , off-page SEO, on-page SEO og metoder for søkeordanalyse. Uansett om du velger å delta på kurset på stedet eller hjemme, har du tilgang til kursmateriellet på nett i 12 måneder. Pris: 5 995 SEK eks mva (lokale/livestream) og 2 995 SEK eks mva (avstand).

Grunnkurs i SEO og SEM – Sveriges kommunikatører

På dette kurset fra Sveriges kommunikatører lærer du det grunnleggende innen SEO og SEM samt hvordan de to metodene kan kombineres i en synergistisk søkestrategi. Kurset er på svensk og passer både for de som bestiller SEO og de som nettopp har begynt med SEO og SEM. Dette kurset foregår eksternt og veksler teori med praktiske øvelser. Det eneste du trenger er en datamaskin med fungerende lyd og bil, samt en god internettforbindelse. Pris: 4995 kr eks mva (medlem) og 6660 kr eks mva (ikke-medlem).

Eksternt SEO-kurs – Nordic Tech Institute

Nordic Tech Institute sitt SEO-kurs gir deg inngående kunnskap om hvordan søkemotoroptimalisering fungerer, noe som skaper et godt grunnlag når du begynner å jobbe praktisk med SEO. I løpet av kurset vil du blant annet lære om

 • hvordan søkemotorer fungerer
 • viktigheten av SEO
 • rangering
 • on/off-side SEO
 • nyttige verktøy
 • hvordan følge opp SEO-arbeidet.

Du kan starte fjernkurset i SEO når som helst og du trenger ingen forkunnskaper. Kurset er lærerledet og forventes å ta rundt 30–40 timer å gjennomføre. Dette sier kursleder Simon Myringer fra Nordic Tech Institute om kurset:

«Kurset i SEO ved Nordic Tech Institute tilbyr utdanning i både dyp teoretisk og praktisk SEO. På kurset lærer du hvordan du kan jobbe med søkemotoroptimalisering riktig. Kurset er lærerstyrt og fullstendig fjernbasert, noe som gir deg muligheten til å bestemme helt selv når og hvordan du studerer faget.»

Pris: 4 995 kr inkl. mva. mva mva

SEO-sertifiseringskurs – Moz Academy

Moz er et veldig kjent selskap i SEO-verdenen. De tilbyr ulike SEO-verktøy som hjelper deg med å analysere nettstedet ditt, se hvor godt du rangerer for ulike søkeord, og så videre. I tillegg til SEO-verktøyene tilbyr Moz ulike typer SEO-kurs (på engelsk) under navnet Moz Academy. En av disse er "SEO Essentials Certification". I løpet av kurset lærer du blant annet:

 • Grunnleggende SEO-konsepter
 • Søkeordanalyse
 • Sideoptimalisering
 • Link building
 • Rapportering av SEO

Etter å ha fullført kurset og bestått avsluttende eksamen, vil du motta et sertifikat – «Moz Certification in SEO Essentials» som du kan vise på din LinkedIn-profil. Kurset er laget for å ta minst seks timer og du kan velge når, hvor og hvordan du vil delta. Her er hva Moz sier om kurset:

"Å utdanne markedsføringsfellesskapet om SEO er en av kjerneverdiene våre her hos Moz! Moz SEO Essentials Certification er et instruktørledet, seksdelt, on-demand-kurs som kombinerer omfattende, grunnleggende SEO-utdanning med praktiske måter å implementere på dine nyvunne ferdigheter ved å bruke Moz Pro. Du vil motta seks timer med innhold veiledet av instruktørene dine, teste kunnskapene dine med eksamener på slutten av hver av de fem seksjonene, og toppe det hele med skinnende ny legitimasjon som du kan dele med ditt profesjonelle nettverk , kunder og interessenter.»

Pris: $595.

SEO kurs og søkemotoropplæring i Stockholm – Raqs

Når du tar Raqs kurs i søkemotoroptimalisering lærer du å optimalisere nettsiden din for Google, velge riktige søkeord og følge SEO-arbeidet. Kurset er tilpasset deltakernes kunnskapsnivå og kan gjennomføres på Raqs eller i egne lokaler. Raqs fleksibilitet lar deg gjennomføre kurset på en hel dag eller dele det opp over flere dager. Dette lar deg teste det du har lært før neste kursøkt. Du skal blant annet lære

 • hvordan søkemotoroptimalisering og søkeordanalyse fungerer
 • SEO på siden
 • off-side SEO
 • hvilke verktøy du kan bruke i SEO-arbeidet ditt.

Slik forklarer Hasan Fransson ved Raqs hvorfor du bør delta i treningen deres:

«Du bør ta et SEO-kurs hos Raqs for å få ekte verktøy og konkrete råd om hvordan du kan jobbe med SEO på nettsiden din. Alle kurs utformes etter studentens nettsider eller forkunnskaper. Det betyr at kursene er dynamisk utformet ut fra kursdeltakernes interesser og behov. I tillegg vil du etter kurset motta en kopi av SEO-banen, som er en svensk sjekkliste over hvordan du selv kan jobbe med SEO på lang sikt."

Pris: SEK 15 000 for en hel dag dedikert til din bedrift (4-6 personer) eller SEK 3 000 per person sammen med andre på Raqs (minimum 3 og maksimum 8 personer).

Søkemotoroptimalisering (SEO) – Mediekurs på nett

I dette nettkurset i søkemotoroptimalisering fra Mediakurseronline lærer du det du trenger å vite for å optimalisere nettsiden din for søkemotorer. Her er et utvalg av kursinnholdet:

 • Sidehastighet
 • SSL og HTTPS
 • Mobiltilpasning
 • Googles verktøy for nettredaktører
 • Analyse av nettside
 • Innholdstilpasning for Google
 • Tilbakemeldinger
 • Søkeordanalyse

Kurset er på svensk og foregår eksternt. Det forventes å ta rundt 10-20 timer å gjennomføre, men du studerer i ditt eget tempo. Kurset består av videoer, øvelser og oppgaver som du vil få personlige kommentarer på. Du kan også kontakte kursledere for støtte dersom du har spørsmål. Når du har fullført kurset får du et diplom som du kan skrive ut og henge på veggen. Pris: 995 kr inkl. mva (tilgang til kurset i 12 måneder).

Kom i gang med din nettside (inkl. SEO) – Sahlqvist markedsutvikling

Hvordan kommer du i gang med nettsiden din og hva bør du gjøre for å være synlig i Google? Det får du svar på i Sahlqvists markedsutviklingskurs «Kom i gang med din nettside – inkl. SEO". Kurset er forhåndsinnspilt, noe som betyr at du kan ta del i kursinnholdet og tilhørende øvelser når det passer deg. Dette sier trener Martin Sahlqvist om selve kurset

"Kom i gang med nettsiden din – inkludert SEO er det perfekte kurset for småbedriftseiere som ønsker å lære å lage en nettside selv og begynne å vises på Google. Vi går gjennom alt fra domeneregistrering til installasjon av WordPress og hvordan du velger hvordan du ny nettside skal se ut. Vi går også gjennom grunnleggende SEO. Hvordan bør du tenke over overskrifter og hva bør du sørge for å ha på WordPress-siden din for å begynne å vises på Google? Det går vi gjennom i dette kurset."

Pris: 995 kr eks mva.

SEO-kurs trinn 1 – Kurseo

Kurseos SEO-kurs lærer du det grunnleggende innen SEO og hvordan du kan bruke kunnskapen på din egen nettside. Kurset foregår på nett og du kan velge når, hvor og hvordan du deltar. Når du føler deg klar kan du ta kursets avsluttende eksamen og motta et digitalt kursbevis. Etter at du har fullført kurset vil du ha en god forståelse av hvordan grunnleggende søkemotoroptimalisering fungerer både on-page og off-page. Pris: 99 SEK (tilgang til kursmateriell i 30 dager).

SEO for nybegynnere – Ahrefs

Sammen med Semrush og Moz er Ahrefs et av de mest kjente selskapene i SEO-bransjen. På Ahrefs SEO-kurs for nybegynnere lærer du det grunnleggende innen søkemotoroptimalisering. Kurset består av 14 leksjoner fordelt på fire moduler – søkeordanalyse, on-page SEO, lenkebygging og teknisk SEO. Kurset er estimert til å vare i to timer og er tilgjengelig på engelsk, tysk, spansk, italiensk og russisk. Pris: Gratis.

Grunnleggende søkemotoroptimalisering med Gregg Gifford – Semrush

SEO-legenden Gregg Gifford er en kjent ekspert på søkeordmarkedsføring. I dette Semrush nettkurset vil du lære det grunnleggende om SEO. Opplæringen består av åtte deler som totalt tar seksti minutter å gjennomføre. En fordel for deg er at du kan høste dem i ditt eget tempo. Kurset retter seg både mot nybegynnere og de som allerede har litt kunnskap på området. Pris: Gratis.

Sørg for at kundene dine finner deg på nettet – Google

Søkegiganten Google tilbyr flere gratis kurs i digital markedsføring, men kusinen «Sørg for at kunder finner deg på nettet» fokuserer spesifikt på SEO. På dette kurset lærer du hvordan søkemotoroptimalisering og nettannonsering kan hjelpe deg å nå flere kunder. Kurset er delt inn i fire moduler og består av blant annet videoveiledninger og enkle tips. Etter hver modul kan du teste kunnskapene dine ved å ta en kunnskapstest. Kurset forventes å ta cirka tre timer å gjennomføre. Pris: Gratis.

Lær hvordan du kan optimalisere og markedsføre via søkeord – Medieinstitutet

Medieinstituttet sitt CSN-designede YH-kurs i søkemotoroptimalisering lærer du å administrere verktøy, systemer og arbeidsmetoder som brukes i søkeoptimalisering og søkemarkedsføring. Kurset dekker både organisk trafikk og annonsering i søkemotorer. Du får også muligheten til å få en sertifisering i Google Ads . På slutten av kurset vil du kunne

 • analysere, estimere og optimalisere markedsføringstiltak i søkemotorer
 • gjennomføre markedsføring i søkemotorer ved hjelp av ulike verktøy, systemer og arbeidsmetoder som brukes i digital markedsføring
 • foreslå forbedringer som øker nettstedets forretningsverdi.

Ingen tidligere SEO-erfaring kreves for å ta kurset. Du må imidlertid ha sluttkarakter fra videregående skole med minst bestått eller karakter E i engelsk 6 eller tilsvarende ferdigheter. Du må også ha minst ett års dokumentert yrkeserfaring innen markedsføring. Fjernundervisning varer i 16 uker og har en studieprosent på 50 %. Pris: Gratis (kostnader for kurslitteratur kan påløpe).

SEO for nybegynnere – Yoast

Yoast er kanskje mest kjent for sin WordPress-plugin som hjelper deg med å optimalisere nettsidene dine for søkemotorer. De har også et gratis SEO-kurs for nybegynnere hvor du lærer hvordan søkemotorer fungerer, hvilket innhold som rangerer høyt i søkemotorer, hvordan søkeord fungerer og mer. Kurset består av instruksjonsvideoer, informasjonstekster og quiz. Hvis du vil ta det et steg videre, kan du kjøpe premiumversjonen. Der får du tilgang til enda mer informasjon. Dette er hva Yoast selv sier om utdannelsen sin:

«SEO for nybegynnere-kurset skiller seg ut fordi det fungerer som et godt utgangspunkt for å lære mer om SEO. Selv om du er nybegynner og ikke har noen forkunnskaper om dette emnet, er det en fin måte å få beina på og lære mer om SEO-verdenen. Alle disse tipsene og raske gevinstene fra kurset vil bidra til å få nettstedet ditt til å rangere høyere i søkemotorene, og kanskje til og med vekke interesse for å lære mer om SEO på våre andre kurs, hvor vi går dypere inn i ulike SEO-emner.»

Pris: Gratis (premium € 99/år)

Sertifiseringskurs i SEO – Hubspot

På dette digitale SEO-kurset fra Hubspot lærer du det viktigste innen SEO. Kurset passer for deg som er nybegynner innen SEO og ønsker å lære f.eks

 • forbedre og evaluere nettstedets søkemotoroptimalisering
 • bygge tilbakekoblinger for å øke nettstedets synlighet og rangering
 • gjøre og bruke søkeordanalyser.

Kurset er på engelsk og består av 6 leksjoner, 24 videoer og 5 quizer. Hubspot beregner at kurset tar ca 2,5 timer totalt, men du velger selv når og hvor du tar det. Når du er ferdig med kurset og består avsluttende eksamen, vil du motta et SEO-sertifikat. Pris: Gratis. SEO-kurs 2022

Kurs og opplæring i søkemotoroptimalisering for de med forkunnskaper

Tror du SEO er blant de mest interessante tingene der ute? Vil du bli SEO-spesialist ? Da er det på tide å utvikle kunnskapen din og lage et mer detaljert bilde av de ulike delene av søkeoptimalisering. Søkemotoroptimalisering består av fire områder: innhold, teknologi, lenker og brukeropplevelse. Som SEO-spesialist er det viktig at du mestrer all brann. Du må også kunne utføre og tolke søkeordanalyser, samt identifisere og implementere SEO-forbedringene som må implementeres. Nedenfor lister vi opp kurs som gir et mer detaljert innblikk i de ulike delene av søkeoptimalisering.

SEO Søkemotoroptimalisering Avansert – SNS Nordic

Har du allerede grunnleggende SEO-kunnskap og ønsker å lære mer? SNS Nordic tilbyr også et mer avansert kurs i søkemotoroptimalisering for de med forkunnskaper. I løpet av kurset lærer du blant annet hvordan du kan maksimere nettstedets synlighet i Google, hvilke verktøy du kan bruke for å analysere og måle fremgangen din på lang sikt, hvordan du skriver slik at både besøkende og søkemotorer kan finne din nettside, og hvordan man ved hjelp av SEO kan konvertere besøkende til kunder. Etter fullført kurs vil du motta et personlig sertifikat. Kurset er på svensk og går over en hel dag online via Zoom. Pris: 6900 kr eks mva.

Spesialiserer seg på SEO – Coursera

Via Coursera , kan du lese University of Californias gratis nettkurs «SEO-spesialisering». Kurset passer deg som ønsker å utvikle dine SEO-ferdigheter og anvende dem i din karriere innen digital markedsføring eller SEO. Kurset er på engelsk og varer i cirka fem måneder. I disse månedene blandes teori med praktiske øvelser. Kurset munner ut i et konkret prosjekt, hvor du har mulighet til å anvende kunnskapen din. På slutten av kurset vil du bli tildelt et diplom. Pris: Gratis.

SEO-kurs trinn 2 – Kurseo

I dette SEO-kurset fra Kurseo vil du lære om søkemotoroptimalisering og dens teknikker på et mer avansert nivå. Kurset passer for deg som har grunnleggende kunnskap om SEO og ønsker å gå dypt inn i søkemotoroptimaliseringens verden. Fremfor alt vil du lære mer om de tekniske aspektene ved SEO som nettstedshastighet, mobiltilpasning , mikrodata, fluktfrekvenser og hva Google anser som SEO-juks. Kursmateriellet består av en digital PDF som du enkelt kan lese på datamaskin, notatbok eller mobiltelefon. Når du har gjennomført kursprøven og blitt godkjent, vil du motta et digitalt kursbevis. Pris: 99 kr.

Søkeordanalyse – Moz Academy

Hvilke søkeord bruker folk når de søker etter noe gjennom en søkemotor, og hvordan påvirker disse søkeordene deg? På Moz sitt nettkurs lærer du blant annet hvordan du gjør søkeordanalyse / søkeordundersøkelser , hvordan det kan organiseres og hvordan rangeringen av søkeord påvirker nettstedtrafikken. Når du vet hvilke søkeord som passer deg og din bedrift, kan du lage innhold som søkemotorer liker. Kurset er på 85 minutter og består av ulike videobaserte deler som inneholder både praktiske og teoretiske tips. Pris: $119.

Søkeordanalyse med Gregg Gifford – Semrush

På Gregg Giffords kurs om søkeordanalyse vil du lære alt du trenger å vite om søkeord. Å vite hvordan du finner de riktige søkeordene er avgjørende for å lykkes med søkemotoroptimalisering. Semrush nettkurs består av åtte moduler som tar totalt én time og er tilgjengelig når det passer deg. Etter fullført kurs får du et diplom som garanti for kunnskapen du har tilegnet deg. Pris: Gratis.

Teknisk SEO-sertifiseringskurs – Moz Academy

Moz Technical SEO Certification Course er en femdelt serie som kombinerer videotimer med praktiske øvelser og quiz. På nettkurset vil du lære det grunnleggende om gjennomgang, indeksering , nettsideytelse og mer. Etter å ha fullført kurset og bestått avsluttende eksamen vil du motta et sertifikat som du kan skryte av på LinkedIn. Kurset er på engelsk og passer deg som allerede har kunnskap om SEO, men ønsker å utvikle dine tekniske ferdigheter. Pris: $295.

Teknisk SEO med Bastian Grimm – Semrush

Bastian Grimm, direktør for det prisbelønte byrået ACE, gir deg en bred oversikt over de tekniske aspektene ved SEO i denne SEO-opplæringen fra Semrush . Kurset er på engelsk og består av 34 deler som kan gjennomføres på totalt fem timer. Den er rettet mot alle som ønsker en mer grunnleggende forståelse av hvordan teknisk søkemotoroptimalisering fungerer. Pris: Gratis.

Administrer tilbakekoblingene dine med Greg Gifford – Semrush

Tilbakekoblinger er en hjørnestein i en vellykket SEO-strategi. I dette Semrush nettkurset deler Greg Gifford all kunnskapen du trenger for å lykkes på feltet. Du vil lære alt fra de grunnleggende prinsippene for koblingsbygging, til hvordan du bør opptre hvis nettstedet ditt har blitt straffet av søkemotorene. Målet med kurset er at du skal få full forståelse for hvordan du setter opp og implementerer en vellykket lenkestrategi. Kurset er på engelsk og består av syv deler som til sammen tar én time. Pris: Gratis.

Nettstedrevisjon – Semrush

Site Audit-kurset er et skreddersydd nettkurs hvor du lærer hvordan du får mest mulig ut av Semrush Site Audit – et SEO-verktøy som hjelper deg med å identifisere nettstedets potensielle forbedringsområder. Kurset er på engelsk og består av åtte deler som totalt tar en time å gjennomføre. Etter kurset vil du kunne identifisere og håndtere de fleste problemområdene knyttet til en sides SEO-rangering. Pris: Gratis.

Hvilket kurs passer deg best?

Uavhengig av dine kunnskapsbehov, enten du er nybegynner eller allerede erfaren innen SEO, finnes det et kurs for deg. Velg det kurset som passer deg best. Lykke til med påbudet! Har du deltatt på noen av kursene som er oppført? Legg igjen en kommentar og fortell oss hva du synes.


→ Tips: Se også vårt innlegg om utdanning i inhnoldsmarkedsföring

Författare

Christian Rudolf

Ägare & Sökmotorkonsult på Topdog SEO

Med +10000 timmar av Sökmotoroptimering och Processutveckling kan jag hjälpa ditt företag att skaffa sig ett försprång i Google!