Av

Uppdaterad: April 04, 2023

Finnes negativ SEO?

Videoen nedenfor berører temaet negativ SEO – noe ganske mange vet om, men få har opplevd. Christian Rudolf forklarer hva det betyr og hvordan man håndterer det.

Transkribering av videoen:

Hva er negativ SEO?

For noen år siden implementerte Google en stor endring angående lenker . Tidligere var det sånn at alle lenkene var positive, de endret seg til at mange lenker var positive, men noen var negative og det tok ikke så lang tid før de jeg regnet ut at hvis du legger til negative lenker til en nettside Du trenger ikke å forbedre deg selv, men du kan forringe konkurrentene dine og dermed utkonkurrere dem. Så det Google ikke tenkte på var at det plutselig var mange som oppførte seg slik og brukte denne algoritmen for å si det sånn. I Sverige er ikke negativ SEO så vanlig. De fleste, de fleste av dere som er aktive på internett, kommer ikke inn på det. Vi føler at det er to SEO-segmenter; casinosegmentet og noen ganger i finanssegmentet er dette også de to mest konkurransedyktige segmentene innen svensk SEO .

Hvordan ser negativ SEO ut?

Vi føler at det vanligvis er forskjellige typer kommentarlenker eller lenker fra gjestebøker som legges til, så det er ikke så avansert. Hvordan takler du negativ SEO hvis du tror du er utsatt for det eller kan bli utsatt for det? Den første er å overvåke lenkene du mottar kontinuerlig, en gang i uken via et eksempel SEO-verktøy som Ahrefs eller Google Search Console for å sjekke hvilke lenker du har mottatt og sikre at de er ekte lenker fra ekte nettsteder, og hvis du gjør det, vil du oppdager at du har mottatt feil lenker, så er det nødvendig å samle disse negative koblingene og legge dem i en fil som kalles en disavowed fil . Det er rett og slett en tekstfil du laster opp til Google, hvor du forteller Google at dette ikke er dine ekte lenker, vi vil ikke vite om dem. Og over tid vil Google begynne å ignorere disse koblingene, men du må være forsiktig så du ikke legger til ekte lenker, for da vil du fjerne verdien fra dem også. Det er ikke alltid nødvendig å bli utsatt for negativ SEO heller, en side som vår Topdog.nu har en ganske omfattende disavoied fil som du kan se av filen som jeg har klippet inn her, det er hundrevis av linker i den og den er at domenet topdogseono.wpengine.com ble brukt av noen andre for mange år siden og metoden for å legge til lenker de brukte er ikke verdsatt av Google i dag, men da kunne de ikke skille det ut som en dårlig metode. Så da jeg kjøpte topdogseono.wpengine.com, trengte jeg bare å finne alle lenkene og legge dem til i den avviste filen slik at de ikke teller lenger og dermed skade nettstedet vårt. Håper du nå har blitt litt mer opplyst om hvor negativ SEO er. Hvis du tror du har kommet over det, har spørsmål om det eller til og med dine egne erfaringer, vennligst ta kontakt.

Författare

Christian Rudolf

Ägare & Sökmotorkonsult på Topdog SEO

Med +10000 timmar av Sökmotoroptimering och Processutveckling kan jag hjälpa ditt företag att skaffa sig ett försprång i Google!