Av

Uppdaterad: April 04, 2023

Hva er Optimizely?

Optimizely er din programvare for å lage avanserte nettsider og e-handelsløsninger. I tillegg støtter programvaren optimalisering, analyse og personalisering.

Hva er Optimizely?

Optimizely er en digital løsning som inkluderer nettpubliseringssystemer (CMS), e-handelsløsninger og systemer for å optimalisere den digitale opplevelsen. Det er en programvare utviklet av svenske Episerver AB. I 2020 kjøpte Episerver Optimizely og har siden den gang brukt Optimizely som det overordnede navnet for hele tilbudet. Optimizely har faktisk tre fokus på programvaren:

  • Content Cloud – CMS
  • Commerce Cloud – E-handel
  • Intelligence Cloud – Optimalisering

Optimizely er fra begynnelsen basert på innholdsoptimalisering. Hele konseptet kan sies å handle om først å lage innhold som deretter analyseres og optimaliseres på ulike måter for en best mulig digital brukeropplevelse. Hva er Optimizely?

Hvordan fungerer Optimizely?

Når du får Optimizely kan det se litt annerledes ut avhengig av hva formålet med programvaren er. Noen bruker programvaren til å lage en informasjonsside eller en stor blogg. Det fungerer også for å lage intranett. Andre bruker Optimizely til å bygge avanserte e-handelssystemer. Uansett hva du bruker Optimizely til, er det god støtte i programvaren for å optimalisere brukeropplevelsen. Dette kan gjøres gjennom A/B-testing, analyser og AI – bare for å nevne noen eksempler. Optimizely er basert på Microsofts .NET-teknologi og oppdateres ofte, noe som gjør det til et svært sikkert e-handelssystem og CMS.

Hvem passer Optimizely for?

Optimizelys kunder inkluderer e-handlere, forretningssider og informasjonssider. Felles for dem alle er at de stiller svært høye krav til brukeropplevelsen. Blant kundene finner vi selskaper som:

  • Ebay
  • Mazda
  • Fjellrevet
  • Dolby
  • Filippa K
  • pizza Hut

Ser du etter et CMS eller e-handelssystem som er mer avansert enn standardløsningene på markedet, kan Optimizely være et godt valg. Programvaren gir deg gode muligheter til å tilpasse brukeropplevelsen slik at den blir optimal. Det finnes ingen gratisversjon av Optimizely som i for eksempel Magento eller WooCommerce . Ser du etter et skybasert CMS eller e-handelssystem og føler at WordPress eller Shopify ikke er avanserte eller fleksible nok? Da kan det være en idé å se nærmere på Optimizely.

Er din Optimizely tilpasset SEO?

Optimizely brukes til store nettsider med svært høye krav til søkemotoroptimalisering . Men selv om systemet i seg selv gir alle de tekniske mulighetene for SEO , trengs det mer. For å lykkes med SEO for Optimizely må du først planlegge søkemotorstrategien din og deretter implementere den systematisk. Vil du legge grunnlaget for en god rangering i Google med Optimizely fra starten av? Kontakt oss i Topdog så hjelper vi deg med din søkemotorstrategi!

Författare

Frida Tverelv