Av

Uppdaterad: April 04, 2023

Hvordan velge riktig domenenavn for nettstedet ditt

Hvordan velge riktig domenenavn? I videoen under forklarer Christian Rudolf fra Topdog. Han beskriver også hva som kan gå galt med generiske domenenavn og forteller hvilke styrker et «bemerkelsesverdig» domenenavn har. Transkripsjon av video:

Det er vanlig å inkludere den viktigste produktkategorien i domenenavnet

Hei! I dag skal vi snakke om å velge et domenenavn. Jeg tror mange tror at et generisk domenenavn som inneholder hovedproduktkategorien har en fordel fremfor et navn som ikke gjør det. Innenfor SEO-bransjen kan man si at det første eksemplet er Sökmotoroptimizing.se og det siste eksemplet er Topdog.nu

"Brannfarlige" domenenavn kan lastes med verdier

Jeg tror at hvis du har et valg, bør du velge et navn som topdogseono.wpengine.com. Det er merket ditt, det er klissete, det synker raskt inn, det er lett å huske. Du kan også laste den med verdier, foran et navn som inneholder et kategorinavn, i dette tilfellet sökmotoroptimizing.se. Det avhenger av to ting, eller egentlig én ting – du må gjøre mer enn SEO . SEO og merkevarebygging er ekstremt viktig fordi Google-brukere er mer sannsynlig å klikke på det de kjenner igjen enn det de ikke gjør. Dermed hadde jeg valgt et navn som Topdog fordi det kan tilføres verdier, det er mulig å gjøre merkevareannonsering for å få oppmerksomhet rundt navnet. Derfor, når Google-brukere ser domenet i midten av søkeresultatene, er det mer sannsynlig at de klikker.

Generiske domenenavn kan ikke lastes med verdier

Du kan tenke deg å gjøre det samme med et domene som kan være searchmotoroptimizing.se, men det er faktisk vanskeligere å laste med verdier fordi det er så generisk. Når du promoterer sökmotoroptimizing.se , promoterer du hele segmentet søkemotoroptimalisering og påvirker søk i hele segmentet, også på søkeresultater der du ikke engang har noe innhold. Du gjør det sikkert litt rundt Topdog også hvis du velger å gjøre det. Men den markedsføringen er mye mer spesifikk enn søgemotoroptimizing.se og dermed kan du lettere bygge en verdi rundt navnet ditt enn å bygge en verdi i hele den generelle kategorien. Den generelle kategorien hjelper også dine konkurrenter med markedsføringen deres. Takk skal du ha.

Författare

Christian Rudolf

Ägare & Sökmotorkonsult på Topdog SEO

Med +10000 timmar av Sökmotoroptimering och Processutveckling kan jag hjälpa ditt företag att skaffa sig ett försprång i Google!