Av

Uppdaterad: April 04, 2023

Hvor lang tid tar SEO?

Hvor mye tid trengs for å gjøre SEO og hvor lang tid tar det før du ser effekten av SEO-arbeidet? Christian Rudolf diskuterer disse spørsmålene i videoen nedenfor.

Transkriber videoen: I dag skal vi snakke om et spørsmål som jeg ofte får når jeg møter kunder, og det er: hvor lang tid tar SEO? Og dessverre er svaret mitt ofte; det kommer an på . Og selvfølgelig vil ingen høre det, men jeg tenkte i denne videoen at jeg ville prøve å utvikle dette litt fordi det faktisk er et ganske komplekst svar.

Hvor mye tid krever SEO?

Søkemotoroptimalisering er i utgangspunktet et forbedringsprosjekt, det er ingen magi over det, du forbedrer nettsiden basert på seo-teknologi , innhold, lenker og brukeropplevelse. Dette betyr faktisk hvor lang tid det tar deg to andre spørsmål. Ditt nummer én spørsmål; hvor mange handlinger kan kunden gjøre? Og hvor fort går de? Hvis du kan fikse mange av dem veldig raskt, vil det ikke ta så lang tid å gjøre SEO . Klarer du ikke det, vil det ta tid. Så svaret er egentlig at det er opp til kunden å bestemme.

Tommelfingerregler rundt SEO og tid

Når det er sagt, er det fortsatt noen tommelfingerregler du kan snakke om, i bildet som vises i videoen er utviklingen for en av våre kunder illustrert. De var knapt med i Google da vi begynte med dem og to år senere, når vi har jobbet med alle fire faktorene, har de omtrent 50 tusen klikk i måneden til siden deres. Det tilsvarer omtrent en pågående TV-kampanje. Så et svar på spørsmålet hvor lang tid det tar kan være to år. Det kan også gå mye raskere hvis du har et bedre utgangspunkt eller om det er færre ting å fikse.

Så lang tid tar effekten av innhold

Et annet interessant aspekt eller tommelfingerregel som jeg har lært, og dette gjelder spesielt dere som jobber med innholdsmarkedsføring – altså om dere jobber med artikler på ulike måter. Og det varierer litt fra segment til segment, men en god tommelfingerregel er at hvis du publiserer et innhold , en artikkel som tar sikte på å svare på et spørsmål i Google, kan du forvente at det tar tre til seks måneder før den artikkelen for å nå sitt maksimum . Det tar omtrent en måned for google å identifisere det og håndtere det, og så vil du se jevnt økende trafikk i ytterligere to til fem måneder, og så begynner det å bli platå og ikke øke mer. Ja, det var det lange svaret på hvor lang tid det tar å gjøre SEO, ønsker du et mer detaljert svar kan du kontakte meg så skal jeg se over hva du må gjøre og dermed svare bedre på spørsmålet for deg. Takk skal du ha.

Författare

Christian Rudolf

Ägare & Sökmotorkonsult på Topdog SEO

Med +10000 timmar av Sökmotoroptimering och Processutveckling kan jag hjälpa ditt företag att skaffa sig ett försprång i Google!