Av

Uppdaterad: November 24, 2022

Googles vugge ble bygget i Lego

Googles første serverhall ble bygget i Lego. Og fargene på legoklossene brukes fortsatt i dag – i Googles logo og i Googles moderne serverhaller. Ja, det er sant. Googles første serverhall ble faktisk bygget i Lego. De samme fargerike klossene som barn bruker for å skape fremtidens underverker. Eller, det var ikke akkurat en hall, men et skap. Googles første server. Den ble bygget delvis av Lego. Det er sant.

Googles første server

Det er 1996, og Googles fremtidige grunnlegger ønsker å teste sin nye rangeringsalgoritme på ekte nettsteder. Selv da kreves det mye lagringsplass for å holde styr på alle forbindelsene over hele verdensveven, World Wide Web. Brin og Page kobler sammen ti av de største harddiskene de kan få tak i og monterer dem i et skap. Utstyret kjøles av to store vifter montert i en Lego-konstruksjon. På toppen av hele anlegget står to glade Duplo-menn som umulig kunne være noen andre enn Brin og Page selv. Det var der den fantastiske historien om Google begynte, og du kan fortsatt se de glade fargene til Lego-klossene i Google-logoen i dag. De kjører også igjen i selskapets enorme serverhaller. På bildet ser vi et topp moderne Google-anlegg i Oregon, i muntre Lego-farger.

Författare

Christian Rudolf

Ägare & Sökmotorkonsult på Topdog SEO

Med +10000 timmar av Sökmotoroptimering och Processutveckling kan jag hjälpa ditt företag att skaffa sig ett försprång i Google!