Svedea

Svedea – Med Topdogs hjelp slår David Goliat i forsikrings-SEO

Kund

Svedea är ett mindre försäkringsbolag som har ambitionen att vara bäst inom utvalda områden, som försäkringar för hund och snöskoter. En ambition som har gett mycket bra resultat på kort tid sedan starten.

Uppdrag

Topdog fick det utmanande SEO-uppdraget att placera Svedeas landningssidor i topp för affärsdrivande Google-sökningar inom företagets specialområden, i kamp med de stora jättarna som dominerar i försäkringsbranschen. Utöver det har vi även gjort ett content projekt.

Lösning

Topdog tog sig an utmaningen genom att lnoggrant planera ett förändringsprojekt avseende teknik, content och externa länkar . Med strategi, planering och processtyrt förändringsarbete gick det utmärkt att slå de stora drakarna i försäkringsbranschen.

Topdogs kunde

Forsikringsselskapet Svedea er en oppkomling i en bransje dominert av giganter. Forretningsmodellen er å ta markedsandeler fra de store generalistene ved å spesialisere seg på visse nisjeforsikringer fremfor å dominere alt. Med inngående ekspertise og en genuin lidenskap for nisjen kan man levere forsikringer som er perfekt tilpasset virkeligheten til de som er aktive i nisjen. Hundeforsikring, motorsykkelforsikring og snøscooterforsikring er noen eksempler på nisjer hvor Svedea er best i klassen. En annen idé er å konkurrere på pris ved å gi avkall på svært dyre forsikringsartikler og spare forsikringskollektivet for kostnadene.

Topdogs oppdrag

Svedea ønsket å bli sett på toppen av verdiskapende Google-søk innenfor sine spesielle nisjer. Konkret ville det blitt oppnådd ved hjelp av et effektivt implementert SEO-prosjekt..Topdog har gjort to forskjellige oppdrag over tid: For det første å søkemotoroptimalisere Svedeas kommersielle landingssider for å få dem til å rangere i søkemotoren. Dels for å produsere et bredt og informativt kunnskapsinnhold innenfor Svedeas spesialområder. Hensikten med dette innholdet var dels å fungere som en ressurs for Svedeas kunder og potensielle kunder, og dels å oppnå en «kritisk SEO-masse» på siden, som støtte for å få de kommersielle landingssidene til å rangere i Google.

Topdogs løsning

Før Svedeas SEO-innsats ble lansert, produserte Topdog kravspesifikasjoner, strategier og planer i henhold til Topdogs etablerte prosess for SEO og digital markedsføring. Med prosjektmålene forankret i selskapets ledelse, bidro Topdog deretter til å gjennomføre endringene i samarbeid med Svedeas egen organisasjon. Er det mulig for David å beseire Goliat i konkurrerende digitale nisjer? Ja, med spisskunnskap og prosessorientert arbeid kan det fungere. I Svedeas tilfelle var resultatet så vellykket at et konkurrerende SEO-byrå skrev om det i rosende ordelag om Svedea, uten å vite at det var vi som hadde gjort det.

Svedea er et utmerket eksempel på hvordan det er mulig å hente inn virksomhet fra Google selv i de mest konkurranseutsatte bransjene . Smart lenkebygging, godt produsert innhold , gode Google Ads-kampanjer og aktivt arbeid for å øke konverteringen er noe av det som har hjulpet Svedea til å rangere nummer én på flere av sine viktigste søkeord og generere mer salg via Google. Hatten av for Svedea for godt utført arbeid!

Kilde: https://viseo.se/blogg/forsakringsbolag-google-strategi/ Utviklingen av Svedea.se i Google over tid: Brenn SEO